Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pesto genovese

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pesto genovese

10 min 0 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

240 kcal 7g Bílkoviny 23g Tuky 2g Cukry

Suroviny

cesnek, parmazan, bazalka, piniove-orisky, olivovy-olej, voda, sul

Instrukce

Nachystejte si vyšší mixovací nádobu. Česnek oloupejte a vložte do nachystané nádoby. Poté na jemném struhadle nastrouhejte parmazán a přidejte ho do nádoby.

Následně do nádoby přidejte bazalku, piniové oříšky, olivový olej, 20 ml vody a sůl a celou směs rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

Hotové pesto ihned podávejte. Případně ho uložte do dobře uzavíratelné sklenice a skladujte v lednici, kde vydrží 1–2 týdny.

Poznámky

Místo tyčového mixéru použijte hmoždíř, ve kterém všechny suroviny rozdrtíte. Hotové pesto podávejte s uvařenými těstovinami, hoblinkami parmazánu a čerstvou bazalkou.