Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pesto alla trapanese

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pesto alla trapanese

28 min 8 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

280 kcal 12g Bílkoviny 23g Tuky 7g Cukry

Suroviny

mandle, cesnek, parmazan, rajcata, bazalka, olivovy-olej, sul

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 180 °C a vyložte si pečicím papírem menší plech (15 cm × 20 cm), na který rozprostřete plátkové mandle.

Až se trouba rozehřejte, vložte do ní plech s mandlemi a pečte dozlatova 7⁠–⁠8 minut při 175⁠–⁠180 °C. Upečené mandle z trouby vyjměte a dejte zatím stranou.

Nyní oloupejte a prolisujte česnek, nastrouhejte najemno parmazán a sceďte rajčata z plechovky. Poté si připravte kuchyňský sekáček či mixér, vložte do něj nejprve upečené mandle a nastrouhaný parmazán, pak bazalku, prolisovaný česnek, 2 lžíce olivového oleje a nakonec scezená rajčata a celou směs pozvolna mixujte po krátkých impulzech, dokud se všechny ingredience nespojí. Nemixujte však zcela dohladka ⁠–⁠ pesto by si mělo zachovat hrubší konzistenci.

Hotové pesto dochuťte solí a podávejte (nejlépe samozřejmě s těstovinami). Skladujte ho v lednici v uzavřené nádobě, kde vydrží 5⁠–⁠7 dní.

Poznámky

Chcete zůstat tradičnímu receptu ještě věrnější? Připravte pesto ručně v hmoždíři. Jako první do něj přijdou pečené mandle s česnekem a parmazánem, poté bazalka, následně rajčata a nakonec olivový olej a sůl.