Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Penne s paprikovorajčatovou omáčkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Penne s paprikovorajčatovou omáčkou

53 min 38 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

365 kcal 10g Bílkoviny 12g Tuky 53g Cukry

Suroviny

celozrnne-testoviny, olivovy-olej, cibule, cesnek, cervena-paprika, zeleninovy-vyvar, rajcata, oregano, bazalka, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si ve větším hrnci na vysokém stupni plamene přiveďte k varu osolenou vodu, kterou použijte na uvaření těstovin.

Penne uvařte dle instrukcí na obalu a následně je sceďte.

Mezitím si připravte větší pánev a na středním plameni v ní rozpalte olivový olej. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánve cibuli, celé stroužky česneku a za občasného míchání společně restujte 4–5 minut na středním plameni.

Mezitím si nakrájejte papriku na větší kousky (cca 2 cm × 2 cm). Po uplynutí uvedeného času ji přidejte do pánve a vše restujte dalších 5–6 minut na středním plameni. Jakmile bude směs orestovaná, nalijte do pánve vývar, přidejte rajčata a oregano a vše vařte na středním plameni 12–13 minut, dokud paprika nezměkne.

Poté plamen vypněte, přidejte bazalku a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.

Do hladké omáčky přidejte penne, promíchejte, rozdělte na jednotlivé porce a podávejte

Poznámky

Před podáváním jednotlivé porce ozdobte čerstvou bazalkou a pokapejte kvalitním olivovým olejem. Místo bazalky lze do omáčky přidat například rukolu nebo hladkolistou petrželovou nať.