Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Penne s dýňovou omáčkou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Penne s dýňovou omáčkou

40 min 25 min Snadné 4 porce

Hledáte superrychlý recept na lahodnou a výživnou večeři? Pak jste ho právě našli. Těstoviny jsou opravdu vděčnou a výbornou surovinou, se kterou se dá vykouzlit výborný pokrm za pár minut, dají se totiž doplnit téměř vším, co máte zrovna doma. Zkuste tentokrát kombinaci s dýňovou omáčkou.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

301 kcal 12g Bílkoviny 13g Tuky 35g Cukry

Suroviny

zitne-testoviny, olivovy-olej, cibule-salotka, cesnek, mandlove-mleko, dynove-pyre, mozzarella, spenat, sul, pepr

Instrukce

Do většího hrnce dejte vařit vodu, mírně ji osolte a přisypte těstoviny. Vařte na silném plameni 12 minut nebo dle návodu na obalu.

Na pánvi při středním až silném plameni rozehřejte olivový olej a osmahněte šalotku a česnek (cca 2–3 minuty).

Plamen snižte na střední stupeň, přilijte mléko, přidejte dýňové pyré a mozzarellu. Vše promíchejte a nechte 5–8 minut provařit.

Nakonec k omáčce přimíchejte těstoviny a špenát. Vše zamíchejte a dochuťte solí a pepřem.

Těstoviny můžete rovnou podávat.

Poznámky

Hotové těstoviny můžete dát do zapékací formy (cca 20 cm × 30 cm) a ještě 20 minut zapéct v troubě při 160–170 °C. Podávejte s nahrubo nasekanou čerstvou bazalkou.