Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pečený lilek s piniovými oříšky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pečený lilek s piniovými oříšky

55 min 45 min Snadné 2 porce

Jste připraveni ozvláštnit si den? Orientální chuť pečeného lilku s piniovými oříšky se o to hravě postará.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

269 kcal 5g Bílkoviny 21g Tuky 14g Cukry

Suroviny

lilek, cesnek, olivovy-olej, oregano, provensalske-koreni, piniove-orisky, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 190 °C.

Lilek párkrát propíchněte vidličkou a rozkrojte ho napůl.

Česnek utřete a potřete jím řezné strany obou polovin lilku.

Lilek pokapejte olivovým olejem a posypte oreganem, provensálským kořením a solí.

Připravte si plech, vyložte ho pečicím papírem a přemístěte na něj obě poloviny lilku. Plech dejte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut při 180–190 °C (na posledních 10 minut pečení posypte obě poloviny lilku piniovými oříšky).

Po upečení vyndejte lilek z trouby, rozdělte na servírovací talíře a podávejte.

Poznámky

Pečený lilek můžete podávat samostatně, hodí se však i jako příloha k různým druhům masa.