Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pečený květák s tahini omáčkou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pečený květák s tahini omáčkou

50 min 35 min Snadné 4 porce

Už vás nebaví dělat jen květák na mozeček? Pak zkuste náš recept na pečený květák s tahini omáčkou. Pečený květák chutná jinak než uvařený a osmažený na pánvi a s tahini omáčkou dostane skutečně šmrnc. Nakonec uvidíte, že i z obyčejné zeleniny se dá vykouzlit pokrm s nádechem exotiky.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

354 kcal 14g Bílkoviny 27g Tuky 12g Cukry

Suroviny

kvetak, olivovy-olej, tahini, cesnek, limetka, tvaroh, liskove-orechy, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Květák rozdělte na růžičky a očistěte. Růžičky dejte na připravený plech, osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem.

Plech dejte do trouby a květák pečte 30–35 minut při 190–200 °C.

Mezitím si připravte omáčku: Tahini dejte do misky, přidejte utřené stroužky česneku, limetkovou šťávu a tvaroh. Podle potřeby osolte, případně přidejte trochu vody a dobře promíchejte.

Upečený květák posypejte lískovými ořechy a podávejte s tahini omáčkou.

Poznámky

Květák můžete ozdobit několika nasekanými lístky čerstvé petrželové natě.