Už vás nebaví dělat jen květák na mozeček? Pak zkuste náš recept na pečený květák s tahini omáčkou. Pečený květák chutná jinak než uvařený a osmažený na pánvi a s tahini omáčkou dostane skutečně šmrnc. Nakonec uvidíte, že i z obyčejné zeleniny se dá vykouzlit pokrm s nádechem exotiky.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Pečený květák s tahini omáčkou
50 min
35 min
Snadné
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
354 kcal
14g Bílkoviny
27g Tuky
12g Cukry
Suroviny
- 1× hlávka květáku
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 g světlé pasty tahini
- 2 stroužky česneku (utřít)
- 1 lžička limetkové šťávy
- 1 lžíce odtučněného tvarohu
- 50 g lískových ořechů (nasekat nahrubo)
- sůl
- pepř