Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pečený květák s tahini omáčkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pečený květák s tahini omáčkou

65 min 50 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

317 kcal 11g Bílkoviny 26g Tuky 8g Cukry

Suroviny

kvetak, olivovy-olej, citronova-stava, mleta-paprika, rimsky-kmin, kurkuma, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Hlávku květáku omyjte, odkrojte všechny nečistoty a nedokonalosti a pečlivě osušte.

V misce smíchejte olivový olej, 1 lžíci citronové šťávy, mletou papriku, římský kmín, kurkumu a sůl. Vzniklou směsí rovnoměrně obalte květák,

přemístěte ho na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby zhruba na 45–50 minut na 170–180 °C.

Mezitím si připravte zálivku rozmixováním tahini, vody, česneku, citronové šťávy, soli a pepře.

Upečený květák pak polijte zálivkou, rozdělte na 4 porce a podávejte.