Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pečený květák s omáčkou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pečený květák s omáčkou

30 min 20 min Snadné 4 porce

Na květákový mozeček si většina z nás vzpomene ve spojitosti se školní jídelnou. Možná i kvůli tomu si květák nepřipravujeme doma tak často. To je ale velká škoda, protože tahle nízkokalorická zelenina dělá divy, působí například jako prevence proti rakovině. Zkuste si proto připravit tento recept na pečený květák s omáčkou z bílých fazolí.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

80 kcal 6g Bílkoviny 1g Tuky 12g Cukry

Suroviny

kvetak, bile-fazole, lahudkove-drozdi, cesnek, susena-rajcata, kari

Instrukce

Troubu předehřejeme na 190 °C.

Květák si rozdělíme na růžičky, očistíme a rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.

Květák dáme péct na 20 minut do trouby při 180-190 °C.

Mezitím si rozmixujeme fazole společně s lahůdkovým droždím, česnekem, rajčaty, kari a 150 ml vlažné vody.

Květák vyndáme z trouby a promícháme s fazolovou omáčkou.

Ihned podáváme.