Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pečený květák s medem, česnekm a chilli

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pečený květák s medem, česnekm a chilli

53 min 33 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

311 kcal 10g Bílkoviny 18g Tuky 25g Cukry

Suroviny

vejce, mleta-paprika, repkovy-olej, kukuricny-skrob, chilli, med, citronova-stava, citron, cesnek, kvetak, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si dejte předehřívat troubu na 200–205 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.

Nyní si připravte marinádu: Vezměte si větší mísu, vyklepněte do ní vejce a přidejte uzenou papriku, 2 lžíce oleje, kukuřičný škrob, mleté chilli, med, citronovou šťávu i kůru, sůl a pepř.

Poté oloupejte česnek, prolisujte ho k ostatním ingrediencím do mísy a vše důkladně promíchejte metličkou.

Následně si rozeberte květák na růžičky, dejte je do připravené marinády a promíchejte tak, aby byl marinádou obalený každý kousek květáku.

Obalený květák přemístěte na vyložený plech, dejte do předehřáté trouby a pečte 30–33 minut na 200–205 °C.

Po upečení květák vyjměte z trouby a podávejte.

Poznámky

Květák můžete podávat se zálivkou ze sójové omáčky, zázvoru, medu a vinného octa.