
Autor: Mandimu • 0 minut čtení
Pečený květák s divokou rýži, granátovým jablkem a zastřeným vejcem
50 min
35 min
Střední
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
406 kcal
20g Bílkoviny
16g Tuky
44g Cukry
Suroviny
- 1.5 l vody
- 160 g divoké rýže (v suchém stavu)
- 800 g květáku (očistit a rozdělit na růžičky)
- 2 lžičky olivového oleje
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 2 lžičky římského kmínu
- 1 lžíce vinného octa
- 4× vejce
- 80 g zrníček granátového jablka
- sůl
- pepř
- 40 g světlé tahini pasty
- 4 lžičky jablečného octa
- 4 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce vody (lze vynechat)
- sůl
- pepř