Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pečené rizoto s treskou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pečené rizoto s treskou

83 min 58 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

507 kcal 36g Bílkoviny 12g Tuky 64g Cukry

Suroviny

cibule, cervena-paprika, paprika, olivovy-olej, ryze, zeleninovy-vyvar, citron, citronova-stava, safran, treska, maslo, parmazan, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

Cibuli a červenou i zelenou papriku nakrájejte najemno.

Poté si předehřejte troubu na 180 °C a nachystejte si zapékací nádobu (25 cm × 40 cm).

Nyní si ve větším hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 1–2 minuty na středním plameni.

Poté do hrnce přidejte rýži a za stálého míchání vše opékejte další 2–3 minuty.

Následně obsah hrnce zalijte zeleninovým vývarem, přidejte citronovou kůru, citronovou šťávu, šafrán, sůl a pepř a vše nechte vařit 5–6 minut na středním plameni.

Po provaření přemístěte celý obsah hrnce do nachystané zapé kací nádoby.

Následně do směsi v nádobě přidejte nakrájenou červenou a zelenou papriku a vše důkladně promíchejte.

Poté celou nádobu zakryjte alobalem, vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 180–185 °C.

Mezitím si nakrájejte filety z tresky na kousky o velikosti 7 cm × 5 cm.

Po uvedené době vyndejte nádobu z trouby (troubu zatím nevypínejte), pečené rizoto poklaďte kousky tresky, následně tresku osolte a opepřete a na jednotlivé kousky tresky rozdělte celkem 13 g másla.

Poté obsah nádoby posypte strouhaným par mazánem, vraťte nádobu do trouby a pečte ještě 10–12 minut při 180–185 °C.

Mezitím si nahrubo nakrájejte petrželovou nať.

Zapečené rizoto posypte nakrájenou petrželovou natí, rozdělte na 4 porce a podávejte.