Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pečené krůtí stehno s mrkví a mrkvovou natí

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pečené krůtí stehno s mrkví a mrkvovou natí

90 min 75 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

646 kcal 55g Bílkoviny 42g Tuky 11g Cukry

Suroviny

cesnek, rozmaryn, kruti-maso, mrkev, slunecnicovy-olej, vlasske-orechy, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte 150 °C.

Krůtu ze všech stran osolte, opepřete a vložte ji do zapékací mísy. Přidejte rozmarýn a 2 stroužky česneku nakrájené na plátky. Pomocí mašlovačky maso potřete 1 lžící slunečnicového oleje.

Zapékací mísu přiklopte pokličkou a dejte do předehřáté trouby. Krůtu pečte 55–65 minut (záleží na tloušťce stehen) při 150–160 °C.

Mezitím si připravte mrkve: nať odkrojte a schovejte na později.

Mrkve očistěte a podélně rozřízněte. Po uplynulé době odkryjte ze zapékací mísy pokličku, přidejte k masu rozkrojené mrkve a vraťte zpět do trouby. Teplotu zvyšte na 180–190 °C a maso s mrkví pečte bez pokličky 20 minut dozlatova.

Než se krůta s mrkví upeče, připravte si pesto z mrkvové natě.

Ve výkonném mixéru rozmixujte mrkvovou nať se 2 lžícemi slunečnicového oleje, vlašskými ořechy, 1 lžící soli, ½ lžičky pepře a zbylým 1 stroužkem česneku. Pesto pak podávejte ke každé porci krůty s mrkví.