Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pečená treska se salátem z polníčku, ředkviček a červené řepy

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pečená treska se salátem z polníčku, ředkviček a červené řepy

37 min 22 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

552 kcal 38g Bílkoviny 15g Tuky 62g Cukry

Suroviny

treska, olivovy-olej, petrzelova_nat, limetka, celozrnny-kuskus, voda, sul, pepr

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 200 °C a připravte si plech a 4 kusy alobalu (každý o rozměrech cca 40 cm × 28 cm). Tresčí filety omyjte, osušte a položte na jednotlivé kusy alobalu, kde je přelijte celkem 2 lžícemi olivového oleje a posypte solí a pepřem. Poté si najemno nasekejte petrželovou nať a rovnoměrně jí posypte každý filet.

Následně filety ještě posypte limetkovou kůrou, poté je zabalte do alobalu, naskládejte na plech, vložte do trouby a pečte 20–22 minut při 195–200 °C.

Než se upeče treska, připravte si kuskus, dresink a salát. Začněte přípravou kuskusu: nasypte ho do větší mísy, osolte, poté si v rychlovarné konvici (případně v hrnci) přiveďte k varu 1 l vody a vroucí vodou pak zalijte kuskus v míse. Mísu utěsněte pokličkou nebo potravinářskou fólií a dejte stranou na cca 15 minut odležet.

Nyní si připravte dresink: nejprve v menší misce smíchejte bílý jogurt, med, limetkovou šťávu a sůl. Poté si najemno nakrájejte šalotku a nakládanou okurku, obojí přidejte do misky s jogurtovou směsí, opepřete a znovu promíchejte. Hotový dresink prozatím uložte do lednice.

Nakonec si připravte salát. Červenou řepu oloupejte, vezměte si větší mísu a pomocí mandolíny do ní nakrájejte oloupanou řepu a ředkvičky. Poté si nahrubo nakrájejte jarní cibulku, omyjte si polníček a natrhejte nahrubo kopr, všechny tyto ingredience přidejte do mísy společně s olivovým olejem a balzamikovým octem a vše důkladně promíchejte.

Až se dopeče treska, připravte si 4 servírovací talíře a rozdělte do nich nejprve uvařený kuskus, poté tresku a nakonec salát. Hotový pokrm pak podávejte s vychlazeným jogurtovým dresinkem.