Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pečená omeleta se špenátem a ricottou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pečená omeleta se špenátem a ricottou

18 min 8 min Snadné 1 porce

Taková vajíčková omeleta k snídani nejen o víkendu potěší snad každého. Z trošky ingrediencí se dá vykouzlit hotová dobrota. Zkuste svoji omeletu tentokrát ozvláštnit trochou ricotty a špenátu, nebudete litovat.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

244 kcal 18g Bílkoviny 17g Tuky 4g Cukry

Suroviny

spenat, vejce, ricotta, tymian, sul

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 180 °C a připravte si nepřilnavou pánev vhodnou do trouby.

Čerstvý špenát nasekejte najemno. Poté si vezměte mísu, dejte do ní vejce, nasekaný špenát, ricottu, sušený tymián a sůl a vše smíchejte metličkou.

Vzniklou směs nalijte do připravené pánve, dejte do předehřáté trouby a pečte 6–8 minut při 170–180 °C.

Poznámky

Hotovou omeletu můžete ozdobit čerstvými bylinkami.