Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pečená kuřecí stehna s vinným octem a kořenovou zeleninou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pečená kuřecí stehna s vinným octem a kořenovou zeleninou

90 min 60 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

516 kcal 35g Bílkoviny 25g Tuky 38g Cukry

Suroviny

mrkev, petrzelova_nat, cervena-cibule, rapikaty-celer, rajcata, kureci-maso, olivovy-olej, cibule, trtinovy-cukr, vinny-ocet, kureci-vyvar, tymian, kmin, jarni_cibulka, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C a připravte si hlubší pekáč (30 cm × 40 cm).

Mrkev a petržel nakrájejte na širší kolečka, červenou cibuli na širší plátky, celer na hranolky o délce 3 cm a rajčata na kostičky. Kuřecí stehna omyjte, osušte, přepulte, osolte a opepřete.

Na vysokém stupni plamene rozpalte pánev s olivovým olejem. Jakmile bude olej rozpálený, vložte na pánev kousky kuřecích stehen a opečte je 1,5–2 minuty z každé strany na silném plameni. Opečená stehna poté přesuňte do připraveného pekáče.

Nyní ztlumte plamen na střední stupeň a do pánve vložte celer, mrkev, petržel, žlutou cibuli, červenou cibuli a rajčata a vše restujte 4–5 minut. Po uplynutí uvedeného času přidejte protlak, cukr a ocet a restujte na středním stupni plamene další 1 minutu.

Jakmile bude protlak zarestovaný, přilejte do pánve vývar, přidejte tymián, kmín, sůl a pepř, promíchejte a celý obsah pánve přidejte ke kuřecím stehnům. Stehna v pekáčku otočte kůží směrem nahoru.

Nyní vložte pekáč do vyhřáté trouby a pečte 40–45 minut na 185–190 °C. Po uplynutí uvedeného času pekáč vyjměte z trouby. Vše posypte nahrubo nasekanou natí z jarní cibulky a nahrubo nasekanou hladkolistou petrželovou natí a podávejte.

Poznámky

Kuřecí stehna podávejte s kvalitním kváskovým chlebem nebo šťouchanými brambory.