Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pečená kořenová zelenina s cizrnou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pečená kořenová zelenina s cizrnou

40 min 25 min Snadné 2 porce

Kořenová zelenina patří jenom do polévky. Nesouhlasíte? My také ne :) Proto ji připravujeme pečenou spolu s cizrnou a trochou římského kmínu. Doporučujeme servírovat s jogurtovým dipem a celozrnným pita chlebem. Během chvíle a s minimálním úsilím tak vykouzlíte vynikající oběd nebo večeři. Dobrou chuť!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

677 kcal 24g Bílkoviny 25g Tuky 83g Cukry

Suroviny

cizrna, repkovy-olej, kmin, mrkev, pastinak-sety, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Cizrnu sceďte a opláchněte od nálevu. Poté promíchejte s 1 lžičkou oleje, římským kmínem, špetkou soli a pepře.

Zeleninu očistěte, pak rozkrájejte na poloviny.

Nakrájenou zeleninu dejte na plech, pokapejte druhou lžičkou oleje, osolte, opepřete a promíchejte. Na plech přidejte také cizrnu.

Pečte 20–25 minut na 180 °C.

Mezitím připravte dip – všechny suroviny na dip smíchejte.

Upečenou zeleninu a cizrnu posypejte nahrubo nasekanou petrželovou natí. Podávejte s připraveným dipem.

Poznámky

Podávejte s celozrnným pita chlebem.