Kořenová zelenina patří jenom do polévky. Nesouhlasíte? My také ne :) Proto ji připravujeme pečenou spolu s cizrnou a trochou římského kmínu. Doporučujeme servírovat s jogurtovým dipem a celozrnným pita chlebem. Během chvíle a s minimálním úsilím tak vykouzlíte vynikající oběd nebo večeři. Dobrou chuť!

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Pečená kořenová zelenina s cizrnou
40 min
25 min
Snadné
2 porce
Recept
Výživové hodnoty
677 kcal
24g Bílkoviny
25g Tuky
83g Cukry
Suroviny
Na zeleninu:
- 1× předvařená cizrna (z plechovky)
- 2 lžičky řepkového oleje
- 1 lžička římského kmínu
- 4× střední mrkev
- 3× pastinák (střední velikost)
- 3× střední kořenová petržel
- petrželová nať (k podávání)
- sůl
- mletý černý pepř
- 150 g bílého jogurtu
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce světlé tahini pasty
- 1 lžička římského kmínu
- sůl
- pepř