Jaro a období před Velikonoci vybízí k přípravě jehněčího. Vyzkoušejte náš recept na jehněčí kýtu z Velikonočního speciálu, věříme, že se pochutnáte!

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Pečená jehněčí kýta s bramborovými plackami
158 min
123 min
Střední
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
473 kcal
18g Bílkoviny
16g Tuky
55g Cukry
Suroviny
- 400 g syrových brambor varného typu C
- 400 g jehněčí kýty
- 3 stroužky česneku (oloupat)
- 200 g bílé cibule
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 350 ml hovězího vývaru
- 150 ml vody
- 40 g špaldové krupice
- 1× vejce
- 1 lžíce celozrnné špaldové mouky hladké
- 2 lžíce olivového oleje
- 300 g čerstvého listového špenátu
- sůl