Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pečená jablka hasselback

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pečená jablka hasselback

40 min 25 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

363 kcal 7g Bílkoviny 26g Tuky 35g Cukry

Suroviny

jablko, ovesne-vlocky, kokosovy-olej, med, skorice, vlasske-orechy, liskove-orechy, smetana

Instrukce

Troubu předehřejte na 190 °C.

Jablka omyjte a očistěte suchou utěrkou.

Vezměte si nůž a do jablek vykrojte hlubší zářezy – nedokrajujte ale až do konce. Můžete si pomoci 2 vařečkami: vařečky položte rovnoběžně

k sobě a mezi jejich rukojeti vložte jablko.

Nyní seshora nařízněte dužinu tak, aby řez směřoval kolmo k rukojetím, a řežte dál, dokud se nůž nezastaví o dřevo. Tímto způsobem snadno nakrájíte celé jablko, aniž byste porušili jeho spodní část. Použijte ale raději starší vařečky, protože na nich po krájení mohou zůstat škrábance.

Jablka přemístěte do menší zapékací mísy (20 cm × 30 cm) a připravte si drobenku.

V míse smíchejte vločky, kokosový olej, med, skořici a nasekané ořechy. Hotovou drobenku rozdělte do zářezů v jablkách (pokud vám nějaká drobenka zbyde, jablka s ní posypejte).

Zapékací mísu dejte do předehřáté trouby a jablka pečte 20–25 minut při 180–190 °C.

Upečená jablka podávejte s vychlazenou zakysanou smetanou.