Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pečená jablka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pečená jablka

43 min 28 min Střední 4 kusy

Máte doma už trochu zralejší jablka a přemýšlíte co s nimi? Pak vám tento recept na pečená jablka určitě přijde vhod. Čistá chuť jablek dokonale vynikne vedle vlašských oříšků a omamné skořice, no nezní to lákavě?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

236 kcal 3g Bílkoviny 13g Tuky 27g Cukry

Suroviny

jablko, kokosovy-olej, skorice, med, jablecna-presnidavka, citronova-stava, vlasske-orechy

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Jablka umyjte, odřízněte vršek a vydlabejte vnitřek.

Z vydlabané části vykrojte jádřince. Jádřince vyhoďte, zbytek vnitřku nakrájejte na kostky a vydlabaná jablka dejte stranou.

Na pánvi rozehřejte kokosový olej. Přidejte skořici, med, jablečnou přesnídávku, citronovou šťávu a zbylé kostky jablka. Opékejte 2–3 minuty při středním plameni.

Směsí naplňte vydlabaná jablka a dejte na plech.

Plech přemístěte do trouby a pečte při 170–180 °C cca 25 minut.

Hotová pečená jablka posypte ořechy a podávejte.

Poznámky

Jablka můžete ozdobit lžící řeckého jogurtu.