Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pečená dýně s cizrnou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pečená dýně s cizrnou

40 min 30 min Snadné 2 porce

Jako příloha či jako lehká večeře může fungovat tenhle jednoduchý a přitom opravdu chutný salát s pečenou dýní a cizrnou. Není třeba s tím dělat žádné cavyky, všechno pěkně šup do trouby a čekat, až se po kuchyni začne linout nasládlá chuť máslové dýně. Tu máme nejradši. A vy?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

704 kcal 25g Bílkoviny 42g Tuky 56g Cukry

Suroviny

maslova-dyne, cizrna, dynova-seminka, olivovy-olej, oregano, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 190 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem. Místo plechu můžete použít také zapékací pánev.

Dýni nakrájejte na menší silnější plátky nebo kostky a smíchejte s cizrnou, dýňovými semínky a olivovým olejem. Osolte, opepřete, posypejte oreganem a promíchejte.

Směs rovnoměrně rozprostřete na připravený plech nebo přemístěte do zapékací pánve. Dejte do trouby a pečte 25–30 minut při 180–190 °C.

Podávejte teplé.

Poznámky

Pokrm můžete ozdobit několika čerstvými lístky šalvěje.