Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pečená brokolice

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pečená brokolice

35 min 25 min Snadné 4 porce

Od jisté doby jsme si oblíbili brokolici. Úplně zastiňuje brambory jako příloha k masům. A nemusí být jen ta v páře, skvěle totiž chutná i pečená brokolice v troubě, jejíž chuť zvýrazníte citronovou šťávou a sušeným česnekem. Je to výborná rychlovka, která zasytí, dodá vitamíny a minerály a dá se kombinovat s různými dipy i omáčkami.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

110 kcal 4g Bílkoviny 7g Tuky 7g Cukry

Suroviny

brokolice, cesnek, citron, olivovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Troubu si předehřejeme na 170 °C.

Brokolici si rozebereme na růžičky a vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.

Posypeme směsí soli, pepře, sušeného česneku a pokapeme olejem.

Dáme péct do trouby při 170 °C na 20-25 minut.

Vyjmeme z trouby a pokapeme šťávou z citronu.