Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pastinákové bramboráčky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pastinákové bramboráčky

44 min 14 min Snadné 8 kusů

Pastinák možná nepatří k tak hojně využívaným surovinám v našich domácnostech. Je to ale škoda, protože jeho chuť a využitelnost je výborná, a navíc obsahuje velké množství draslíku a vlákniny. Zkuste tyto netradiční pastinákové bramboráčky.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

176 kcal 3g Bílkoviny 6g Tuky 27g Cukry

Suroviny

slunecnicovy-olej, brambor, pastinak-sety, cibule-salotka, majoranka, jedla-soda, kyprici-prasek-do-peciva, kukuricny-skrob, voda, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vymažte jej slunečnicovým olejem.

Brambory společně s pastináky oloupejte, očistěte, nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z nich přebytečnou tekutinu.

Přidejte šalotky, sůl, majoránku, sodu a prášek do pečiva. Vše promíchejte.

Škrob rozmíchejte ve 100 ml vody, přidejte ho ke směsi a vypracujte těsto.

Z těsta tvořte placičky (cca 8) a pokládejte je na připravený plech.

Plech dejte do trouby a placičky opékejte cca 7 minut z každé strany při 180 °C.