Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pastináková polévka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pastináková polévka

40 min 30 min Snadné 2 porce

Pastinák sice pro některé není nejběžnější surovinou, ale až ochutnáte naši krémovou polévkou, tato světlá zelenina už vám z kuchyně nezmizí.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

703 kcal 15g Bílkoviny 34g Tuky 85g Cukry

Suroviny

pastinak-sety, celer, cibule, cesnek, brambor, slunecnicovy-olej, zeleninovy-vyvar, sojova-smetana, tymian, sul, pepr

Instrukce

Pastinák, celer, cibuli, česnek a brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

Ve větším hrnci rozpalte olej. Nejdříve na středním plameni dozlatova orestujte cibuli a česnek, poté přimíchejte všechnu nakrájenou zeleninu a opékejte dalších 5 minut.

Zalijte vývarem, přidejte sůl a vařte na mírném plameni 20 minut, dokud zelenina nezměkne. Pak vše rozmixujte tyčovým mixérem na jemný krém.

Polévku dochuťte smetanou, bílým pepřem a případně další solí.

Ozdobte snítkou čerstvého tymiánu, červeným pepřem, zakápněte smetanou a podávejte.