Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pasta al tonno

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pasta al tonno

29 min 14 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

485 kcal 27g Bílkoviny 13g Tuky 63g Cukry

Suroviny

voda, cesnek, cherry-rajcatka, celozrnne-testoviny, repkovy-olej, ancovicky, chilli, tunak, bazalka, citronova-stava, sul, pepr

Instrukce

Do většího hrnce nalijte 2,5 l vody a na silném plameni vodu přiveďte k varu. Mezitím si oloupejte česnek a nakrájejte ho na plátky a následně nakrájejte na poloviny všechna cherry rajčátka.

Až voda v hrnci začne vřít, osolte ji, vložte do ní těstoviny, plamen ztlumte na střední stupeň a těstoviny vařte 8⁠–⁠12 minut (nebo po dobu uvedenou na obalu těstovin).

Mezitím si připravte větší pánev, nalijte do ní 2 lžíce oleje, přidejte nakrájený česnek, ančovičky a chilli vločky, zapněte mírný až střední ohřev a zahřívejte 3⁠–⁠5 minut, dokud se česnek nerozvoní a ančovičky zcela nerozpustí.

Následně vše promíchejte, přidejte do pánve nakrájená cherry rajčátka a ustupte, protože rajčátka budou prskat. Směs opékejte další 2⁠–⁠3 minuty, dokud rajčátka nepustí šťávu.

Touto dobou by se již měly dovářet těstoviny. Až se dovaří, odeberte z hrnce 100 ml vody, ve které se vařily, a zbytek vody z těstovin slijte.

Jakmile cherry rajčátka v pánvi pustí šťávu, nalijte do pánve 100 ml vody z těstovin, přidejte do pánve ještě scezeného tuňáka a za stálého míchání celou směs zahřívejte ještě 1⁠–⁠2 minuty na mírném až středním plameni, dokud nezhoustne.

Poté vypněte ohřev, přidejte do pánve uvařené těstoviny a listy bazalky a celý obsah pánve promíchejte. Výslednou směs dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem, znovu promíchejte, rozdělte na 3 talíře a podávejte.