Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pasta al limone

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pasta al limone

32 min 18 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

349 kcal 12g Bílkoviny 13g Tuky 44g Cukry

Suroviny

voda, celozrnne-testoviny, cesnek, parmazan, olivovy-olej, maslo, smetanovy-syr, citron, sul, pepr

Instrukce

Nejprve dejte vařit těstoviny. Do většího hrnce nalijte 2,5 l vody a přiveďte na silném plameni k varu. Následně vodu osolte, dejte do ní špagety, ztlumte plamen na střední stupeň a vařte 8–12 minut, dokud se špagety neuvaří „na skus“ (měly by tedy být uvařené, ale ne zcela doměkka).

Mezitím si oloupejte česnek a nakrájejte ho na tenké plátky. Dále si na jemném struhadle nastrouhejte parmazán.

Až se těstoviny dovaří, odeberte z hrnce 200 ml (necelý 1 hrnek) vody, ve které se vařily, a zbytek vody ze špaget slijte.

Nyní si nachystejte velkou pánev a na silném plameni v ní rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a 20 g másla. Jakmile se máslo rozpustí, snižte plamen na střední stupeň, přidejte do pánve nakrájený česnek a za stálého míchání ho opékejte 30–60 sekund.

Následně do pánve přidejte uvařené těstoviny, smetanový sýr a odebraných 200 ml vody ze špaget, vše promíchejte a celou směs vařte 4–5 minut na středním plameni.

Po této době vypněte ohřev, přidejte do pánve citronovou kůru, sůl, pepř a nastrouhaný parmazán a obsah pánve míchejte tak dlouho, dokud se parmazán nerozpustí. Hotové těstoviny rozdělte do 4 talířů a podávejte.

Poznámky

Každou porci před podáváním ozdobte čerstvou bazalkou.