Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Parmazánové kuře

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Parmazánové kuře

31 min 24 min Snadné 3 porce

Kuře představuje skvělou variabilní surovinu, která se dá upravit na nespočet způsobů. Potěšíme vás proto další neotřelou variací, která je provázána s italskou kuchyní.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

470 kcal 41g Bílkoviny 26g Tuky 14g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, kureci-maso, cibule, trtinovy-cukr, rajcata, oregano, mozzarella, parmazan

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 200–210 °C a připravte si zapékací nádobu (30 × 40) cm.

Kuřecí prsa omyjte, očistěte, osolte a opepřete.

Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na středním plameni. Až bude olej rozpálený, vložte do pánve kuřecí prsa a opékejte z každé strany 2–3 minuty na středním plameni.

Opečená kuřecí prsa vyjměte z pánve a dejte stranou na pracovní plochu.

Do pánve nalijte druhou lžíci oleje, přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 2 minuty.

Následně snižte plamen na mírný stupeň, přidejte třtinový cukr, rajčata, sušené oregano, sůl a pepř a vše společně povařte 3–4 minuty.

Hotovou rajčatovou směs přemístěte do zapékací nádoby. Na směs položte opečená kuřecí prsa, přidejte plátky mozzarelly a vše posypte strouhaným parmazánem.

Zapékací nádobu vložte do předehřáté trouby a pečte 13–15 minut při 200–210 °C.

Hotové parmazánové kuře rozdělte do 3 talířů a podávejte s libovolnou přílohou.

Poznámky

Tip na servírování: Parmazánové kuře můžete před podáváním posypat čerstvou bazalkou.