Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Papriky zapečené s hovězím masem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Papriky zapečené s hovězím masem

39 min 14 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

340 kcal 21g Bílkoviny 22g Tuky 13g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, repkovy-olej, hovezi, rajcata, kukurice, paprika, tvrdy-syr, petrzelova_nat

Instrukce

Nejprve si oloupejte a najemno nakrájejte cibuli. Česnek oloupejte a prolisujte.

Následně si vezměte větší pánev a na silném plameni v ní rozehřejte řepkový olej. Poté do pánve vložte mleté hovězí maso a opékejte ho 4–6 minut na silném plameni.

Následně do pánve přidejte rajčatový protlak, nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, plamen snižte na střední stupeň a opékejte další 2–3 minuty. Po této době pánev sundejte z plamene, k masové směsi přimíchejte mraženou kukuřici a výslednou směs dejte zatím stranou.

Nyní si dejte předehřívat troubu na 250 °C na funkci grilu a připravte si zapékací nádobu (cca 20 cm × 30 cm).

Zatímco se trouba předehřívá, papriky rozkrojte na půl, zbavte vnitřku a naskládejte do připravené zapékací nádoby. Eidam si nastrouhejte najemno. Rozkrojené papriky naplňte masovou směsí a zasypte nastrouhaným eidamem.

Až se trouba vyhřeje, vložte do ní zapékací nádobu a naplněné papriky pečte 4–5 minut při 245–250 °C, aby se rozpustil eidam. Mezitím si najemno nasekejte petrželovou nať.

Po upečení papriky vyndejte z trouby, zasypte nasekanou petrželovou natí a podávejte.