Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Papriky plněné tuňákem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Papriky plněné tuňákem

20 min 10 min Snadné 2 kusy

Máte rádi plněnou zeleninu? Pak zkuste naše plněné papriky s tuňákem. Společně s rýží tvoří tuňák skutečně vydatný pokrm, který máte hotový za deset minut a hodí se i do parných letních dní, protože se podává bez tepelné úpravy. Hodí se jako svačinka i lehká večeře a zkuste k paprikám zakousnout celozrnné pečivo.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

226 kcal 21g Bílkoviny 4g Tuky 26g Cukry

Suroviny

ryze, paprika, tunak, petrzelova_nat, hrasek, ricotta, sul

Instrukce

Instantní rýži zalijte horkou vodou a nechte chvíli odstát, dokud se všechna voda nevsákne (pokud ji moc přelijete, tak rýži jen sceďte).

Odřízněte vršky paprik a papriky zbavte jader.

Stranou v misce smíchejte rýži, tuňáka, sůl, petrželovou nať, hrášek a ricottu.

Papriky naplňte tuňákovou směsí a podávejte.

Hotové papriky můžete skladovat maximálně 3 dny v lednici.

Poznámky

Plněné papriky podávejte samostatně nebo s celozrnným pečivem. Před podáváním je můžete ozdobit směsí klíčků.