Věděli jste, že v červené paprice najdete čtyřikrát více vitamínu C, než v pomerančích či citronech? Nejenže je paprika pro svoje vlastnosti skoro až zázračná, ale dá se připravit na mnoho chutných způsobů od grilování přes naložení. Připravte si s námi proto i pomazánku s její příchutí, chutná více než skvěle.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Papriková pomazánka
25 min
10 min
Snadné
8 porce
Recept
Výživové hodnoty
178 kcal
7g Bílkoviny
15g Tuky
4g Cukry
Suroviny
- 1× velká červená paprika (cca 170 g)
- 20 g sušených rajčat bez oleje
- 200 g loupaných slunečnicových semínek (alespoň 1 hodinu namočených v horké vodě)
- 1× jarní cibulka
- 2 stroužky česneku (oloupat)
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička olivového oleje
- sůl