Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Papriková pomazánka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Papriková pomazánka

25 min 10 min Snadné 8 porce

Věděli jste, že v červené paprice najdete čtyřikrát více vitamínu C, než v pomerančích či citronech? Nejenže je paprika pro svoje vlastnosti skoro až zázračná, ale dá se připravit na mnoho chutných způsobů od grilování přes naložení. Připravte si s námi proto i pomazánku s její příchutí, chutná více než skvěle.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

178 kcal 7g Bílkoviny 15g Tuky 4g Cukry

Suroviny

cervena-paprika, susena-rajcata, slunecnicove-seminko, jarni_cibulka, cesnek, citronova-stava, olivovy-olej, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 220–230 °C.

Papriku omyjte, vložte do předehřáté trouby a pečte při 230 °C. Až se na paprice začnou dělat černé puchýře, opatrně ji přendejte z trouby do mikrotenového sáčku a nechte zapařit. Až paprika zchladne, odstraňte slupku a semínka.

Oloupanou papriku vložte do mixéru a spolu se všemi ostatními ingrediencemi rozmixujte do hladka.

Hotovou pomazánku skladujte v lednici a zkonzumujte do 5 dní.

Poznámky

Pomazánku podávejte s celozrnným toustem a řeřichou.