Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Panzanella

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Panzanella

28 min 8 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

261 kcal 5g Bílkoviny 12g Tuky 31g Cukry

Suroviny

celozrnne-pecivo, rajcata, cervena-paprika, okurka, cibule, bazalka, cerne-olivy

Instrukce

Nejprve začněte s přípravou krutonů: Troubu předehřejte na 200 °C a vyložte si pečicím papírem plech. Celozrnné pečivo natrhejte na menší kousky, rozložte na plech a dejte péct do trouby na 7–8 minut při 190–200 °C.

Mezitím si připravte dresink: Česnek oloupejte a prolisujte do menší uzavíratelné zavařovací sklenice. Poté do sklenice přidejte hořčici, med, citronovou šťávu, olivový olej a 1 lžíci vody, sklenici uzavřete a protřepejte. Výslednou směs podle libosti dochuťte solí a pepřem.

Poté si připravte větší mísu. Rajčata, papriku a okurku omyjte, cibuli oloupejte a všechnu zeleninu nakrájejte na menší kousky (cca 1 cm × 1 cm), které vložte do připravené mísy.

Následně si nahrubo nasekejte bazalku, nakrájejte na kolečka olivy a obojí přidejte do mísy k zelenině. Nakonec do mísy přidejte i upečené krutony a celou směs zalijte připraveným dresinkem.

Obsah mísy promíchejte, hotový salát rozdělte do 3 talířů a ihned podávejte.