Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Palačinky se skořicí a jablky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Palačinky se skořicí a jablky

40 min 25 min Snadné 10 kusů

Dostali jste chuť na palačinky? Recept po babičce nechte dnes stranou a vyzkoušejte ty naše ze špaldové a pohankové mouky naplněné opečenými jablíčky se skořicí. Rozplynou se na jazyku.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

207 kcal 7g Bílkoviny 7g Tuky 28g Cukry

Suroviny

pohankova-mouka, spaldova-mouka, vejce, mleko, sul

Instrukce

Ve velké míse smíchejte pohankovou a špaldovou mouku, vejce, mléko a špetku soli. Vzniklé těsto nechejte 10 minut odpočinout.

Mezitím si připravte náplň: Nejprve omyjte jablka, zbavte je jádřinců a nakrájejte na kostky.

Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte nakrájená jablka a opékejte je 5 minut na středním plameni.

Vypněte zdroj tepla, přidejte med a skořici a zamíchejte.

Rozehřejte druhou nepřilnavou pánev a připravte si odpočaté těsto. Na pánvi z těsta postupně pečte palačinky na středním plameni (asi 1 minutu z každé strany). Těsto by mělo vystačit na cca 10 kusů.

Hotové palačinky naplňte jablečnou směsí, srolujte a podávejte.