Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Palačinky se skořicí a jablky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Palačinky se skořicí a jablky

40 min 25 min Snadné 10 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

160 kcal 6g Bílkoviny 5g Tuky 23g Cukry

Suroviny

pohankova-mouka, spaldova-mouka, vejce, mleko, sul

Instrukce

Do větší mísy prosejte pohankovou i špaldovou mouku.

Poté do mísy přidejte vejce, mléko a špetku soli a vše promíchejte. Vzniklé těsto nechte 10 minut odležet.

Mezitím si připravte jablečnou náplň: jablka omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky.

Následně si v nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte nakrájená jablka a opékejte je 5 minut na středním plameni. Poté vypněte zdroj tepla, do pánve přidejte med a skořici a vše promíchejte.

Nyní si připravte jinou nepřilnavou pánev, nasucho ji rozehřejte a nachystejte si odleželé těsto.

Z těsta na pánvi postupně pečte palačinky při středním stupni ohřevu (cca 1 minutu z každé strany). Těsto by mělo vystačit na přibližně 10 palačinek.

Hotové palačinky naplňte připravenou jablečnou směsí, zarolujte a podávejte