Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Palačinky s tvarohem a jahodami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Palačinky s tvarohem a jahodami

13 min 6 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

361 kcal 25g Bílkoviny 10g Tuky 38g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, mleko, vejce, sul

Instrukce

Z uvedeného množství čerstvé máty i bazalky si odeberte několik lístků a dejte je zatím stranou. Zbytek máty a bazalky rozmixujte

společně s tvarohem a stévií.

Jahody omyjte, polovinu z celkového množství rozmačkejte vidličkou a druhou polovinu nakrájejte na čtvrtiny.

Nyní si rozehřejte nepřilnavou pánev a postupně na ní opečte všechno připravené palačinkové těsto (uvedené množství těsta vystačí přibližně na 2 palačinky) – do pánve vždy pomocí naběračky nalijte část těsta, poté s pánví několikrát zakružte, aby se těsto rovnoměrně rozlilo po celé ploše pánve, a palačinku opékejte na středním plameni 1–1,5 minuty z každé strany.

Upečené palačinky dejte na servírovací talíř, potřete je rozmixovanou tvarohovou směsí a rozmačkanými jahodami a poté palačinky libovolným způsobem zarolujte nebo přeložte.

Nakonec palačinky ozdobte nakrájenými jahodami, přidejte k nim uschované lístky máty a bazalky a podávejte.

Poznámky

*Při přípravě základního nebo kakaového těsta si nejprve připravte větší mísu a prosejte do ní mouku; následně přidejte mléko, vejce a ostatní ingredience a vše pečlivě promíchejte.Těsto na palačinky by mělo mít tekutou konzistenci, zatímco těsto na vafle a lívance by mělo být naopak tužší.