Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Palačinky s mletým krůtím masem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Palačinky s mletým krůtím masem

71 min 36 min Střední 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

535 kcal 45g Bílkoviny 17g Tuky 48g Cukry

Suroviny

recky-jogurt, pazitka

Instrukce

Nejprve si připravte palačinky.

Ve větší míse si pomocí metličky společně vyšlehejte všechny potřebné ingredience na těsto a vytvořte řidší směs. Následně si vezměte nepřilnavou pánev (Ø 24 cm), na vysokém plameni ji nasucho rozpalte, poté ztlumte plamen na střední stupeň a z připraveného těsta upečte

palačinky – na pánev vždy nalijte cca 120 g těsta, několikrát s pánví zakružte, aby se těsto rovnoměrně rozlilo po celé ploše pánve, a těsto opékejte 30–45 sekund z každé strany. Celkové množství těsta vystačí na přibližně 5 palačinek.

Upečené palačinky odkládejte stranou na pracovní plochu – pokud možno je ale neskládejte na sebe navzájem, aby se nezapařily. Až

spotřebujete všechno těsto, nechte hotové palačinky vychladnout na pokojovou teplotu (potrvá to cca 15–20 minut).

Po vychladnutí palačinek si dejte předehřívat troubu na 190 °C, nachystejte si zapékací nádobu (20 cm × 30 cm) a připravte si náplň do palačinek – všechny potřebné ingredience jednoduše smíchejte ve větší misce.

Výslednou směsí pak postupně naplňte všechny upečené palačinky: na každou palačinku vždy navrst věte trochu náplně, následně palačinku složte do tvaru šátečku (nejprve ji přeložte napůl a vzniklý půlkruh znovu přeložte napůl) a složenou palačinku dejte do připravené zapékací nádoby, kde jednotlivé palačinky skládejte za sebe.

Až naplníte všechny palačinky, vložte nádobu s nimi do předehřáté trouby a pečte 25–28 minut při 190–195 °C.

Zapečené palačinky přelijte řeckým jogurtem a posypte nasekanou pažitkou. Následně hotový pokrm rozdělte na 3 porce a podávejte