Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Palačinky s arašídovým máslem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Palačinky s arašídovým máslem

25 min 20 min Snadné 10 kusů

Arašídové máslo je mana. A když se spojí s lískooříškovým mlékem, moukou, vejci a pár dalšími surovinami, vzniknou doslova božské palačinky. Výborně chutnají s ovocem či přelité datlovým sirupem.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

166 kcal 7g Bílkoviny 6g Tuky 19g Cukry

Suroviny

vejce, mleko, med, kokosovy-olej, vanilkovy-extrakt, arasidove-maslo, spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, sul

Instrukce

Připravte si středně velkou nepřilnavou pánev a větší mísu.

V míse vyšlehejte vejce s mlékem, medem, kokosovým olejem, vanilkovým extraktem a arašídovým máslem.

Přes sítko ke směsi prosejte mouku a prášek do pečiva a přidejte špetku soli. Metličkou vymíchejte do hladkého těsta bez hrudek.

Rozpalte nepřilnavou pánev a za pomoci vařečky na ni nalévejte těsto. Opékejte z každé strany cca 1 minutu na mírném až středním plameni, dokud se nezačnou tvořit bublinky.

Z tohoto množství těsta vytvoříte cca 10 středně velkých palačinek.

Poznámky

Podávejte s banánem nebo 100% marmeládou, polité arašídovým máslem a posypané arašídy.