Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Ovoce v čokoládě

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Ovoce v čokoládě

15 min 5 min Snadné 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

235 kcal 4g Bílkoviny 13g Tuky 24g Cukry

Suroviny

jablko, banan, pomeranc, horka_cokolada, strouhany-kokos, slunecnicove-seminko, arasidove-maslo

Instrukce

Jablka omyjte, nakrájejte na měsíčky a zbavte jádřinců. Banány oloupejte, rozpulte a napíchněte na špejli. Pomeranče oloupejte a rozdělte na jednotlivé měsíčky.

Čokoládu rozehřejte nad vodní lázní. Na vodní lázeň si připravte hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody (pouze tolik, aby se hladina později nedotýkala dna misky) a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Mezitím si do misky nalámejte čokoládu. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně do něj vložte misku s čokoládou a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit nad horkou párou.

Připravené ovoce namáčejte v teplé čokoládě a obalujte v kokosu, slunečnicových semínkách nebo polévejte arašídovým máslem.

Poznámky

Čokoládu na ovoci můžete posypat různými druhy mletých ořechů nebo sušeným ovocem.