Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Ovesný koláč

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Ovesný koláč

40 min 30 min Snadné 9 porce

Ovesné vločky jsou známé pro svůj vysoký obsah vlákniny a také různých prospěšných vitamínů a minerálů. Pro své vlastnosti se hodí ideálně na snídani, která vás zasytí a dodá energii na celé dopoledne. Zkuste z nich upéct tento ovesný koláč a budete mít připravenou snídani na několik dní dopředu.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

260 kcal 8g Bílkoviny 12g Tuky 28g Cukry

Suroviny

ovesne-vlocky, spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, vejce, sojove-mleko, kokosovy-olej, med

Instrukce

Troubu si předehřejte na 180 °C, připravte si formu (20 cm × 20 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

V menší míse smíchejte vločky, mouku a prášek do pečiva.

Ve větší míse vyšlehejte vejce s mlékem, kokosovým olejem a medem.

Do vaječné směsi postupně zašlehávejte směs vloček, mouky a prášku do pečiva.

Hotovou směs nalijte do připravené formy a pečte 25–30 minut při 170–180 °C.

Poznámky

Pokud chcete, po upečení a vychladnutí navrch koláče rozprostřete ještě cca 50 g arašídového másla (dle chuti jemného nebo s kousky).