Ovesné vločky jsou známé pro svůj vysoký obsah vlákniny a také různých prospěšných vitamínů a minerálů. Pro své vlastnosti se hodí ideálně na snídani, která vás zasytí a dodá energii na celé dopoledne. Zkuste z nich upéct tento ovesný koláč a budete mít připravenou snídani na několik dní dopředu.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Ovesný koláč
40 min
30 min
Snadné
9 porce
Recept
Výživové hodnoty
260 kcal
8g Bílkoviny
12g Tuky
28g Cukry
Suroviny
- 150 g ovesných vloček jemných
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 3× vejce velikosti M
- 100 ml sójového mléka
- 80 g kokosového oleje v tekutém stavu
- 60 g medu v tekutém stavu