Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Ovesné sušenky se skořicí a sušenými meruňkami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Ovesné sušenky se skořicí a sušenými meruňkami

40 min 15 min Střední 20 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

124 kcal 2g Bílkoviny 7g Tuky 12g Cukry

Suroviny

susene-merunky, ovesne-vlocky, liskove-orechy, kokosovy-olej, skorice, trtinovy-cukr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Sušené meruňky nasekejte nahrubo, přemístěte do mísy a smíchejte s ovesnými vločkami, mletými lískovými ořechy, kokosovým olejem, skořicí a třtinovým cukrem.

Ze směsi vypracujte těsto, které dejte na 10 minut vychladit do lednice.

Vychlazené těsto vyválejte mezi 2 archy pečicího papíru na cca 3–4 mm silný plát.

Poté si připravte plech a vyložte ho pečicím papírem. Z rozváleného těsta odstraňte vrchní arch pečicího papíru a z těsta vykrájejte libovolné tvary*, které postupně skládejte na vyložený plech.

Až spotřebujete všechno těsto, přemístěte plech do předehřáté trouby a pečte 12–15 minut při 170–180 °C dozlatova.

Upečené sušenky nechte vychladnout na mřížce a podávejte.

Poznámky

*My jsme z těsta vytvořili celkem 20 oválných sušenek– každá byla přibližně 6 cm dlouhá a po upečení vážila cca 25 g