Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Ovesné řezy s jahodami

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Ovesné řezy s jahodami

87 min 42 min Snadné 9 porce

Dostali jste chuť na zdravý ovocný dezert? Tak to jste na správné adrese! Tyto ovesné řezy s jahodami oplývají spoustou lahodných a výživných ingrediencí. Vsadíme se, že s nimi zabodujete i u dětí.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

216 kcal 4g Bílkoviny 9g Tuky 28g Cukry

Suroviny

ovesne-vlocky, spaldova-mouka, maslo, med, kyprici-prasek-do-peciva, jahody, mata, citron, sul

Instrukce

Předehřejte si troubu na 180–185 °C, připravte si pečicí formu (20 cm × 20 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

Do větší mísy vložte vločky, mouku, máslo, ¼ čajové lžičky soli, 50 g medu a prášek do pečiva a důkladně promíchejte.

Ze vzniklého těsta odeberte ¾, vložte do připravené pečicí nádoby a rukou nebo dnem skleničky upěchujte. Nádobu následně vložte do trouby a pečte 12 minut na 180–185 °C.

Mezitím si nakrájejte jahody na menší kousky a vložte je do misky. K jahodám přidejte mátu, citronovou kůru a zbylý med a promíchejte.

Jakmile vyprší čas pečení, vyjměte formu z trouby, na povrch nasypte jahody a zasypte je zbylým těstem. Tentokrát těsto neupěchujte – ponechte ho jako drobenku.

Takto připravený koláč vložte zpět do trouby a pečte 27–30 minut na 180–185 °C, dokud povrch nebude zlatavý.

Po upečení vyjměte obsah z formy, nechte 30 minut vychladnout a následně nakrájejte na požadované porce.