Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Ovesné mléko – základní recept

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Ovesné mléko – základní recept

26 min 1 min Snadné 5 porce

Poslední dobou prožívá ovesné mléko svou chvíli slávy a my moc dobře chápeme proč. Zkuste trochu ulevit peněžence a připravte si naší domácí verzi, která chuťově hravě předčí tu kupovanou.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

89 kcal 3g Bílkoviny 2g Tuky 14g Cukry

Suroviny

ovesne-vlocky, voda, sul

Instrukce

Vločky zalijte 200 ml vroucí vody, přidejte špetku soli a dejte na 15 minut stranou.

Vločky sceďte a zbylou vodu vylijte.

Vločky přemístěte do výkonného mixéru, přidejte další cca 1 litr vody a mixujte 1,5–2 minuty dohladka.

Až budou všechny vločky rozmixovány, přelijte mléko do sklenice.

Skladujte maximálně 3–4 dny v lednici.

Poznámky

Pokud chcete mít mléko bez kousíčků, stačí ho 2×–3× přecedit přes bavlněnou utěrku.