Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Ovesné lívance s podmáslím

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Ovesné lívance s podmáslím

13 min 9 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

250 kcal 8g Bílkoviny 7g Tuky 36g Cukry

Suroviny

ovesne-vlocky, spaldova-mouka, kyprici-prasek, vejce, med, podmasli, kokosovy-olej, sul

Instrukce

Do větší mísy nasypte ovesnou a špaldovou mouku, kypřicí prášek do pečiva a špetku soli a důkladně promíchejte.

Následně přidejte vejce, med, podmáslí a rozpuštěný kokosový olej a ze směsi vypracujte řidší těsto.

Jakmile bude těsto hotové, na středním plameni rozehřejte pánev s nepřilnavým povrchem.

Do rozpálené pánve vlijte pomocí naběračky připravené těsto tak, abyste vytvořili 0,5 cm vysoká kolečka (Ø cca 10 cm).

Jednotlivé lívance opékejte z každé strany po dobu 1–1,5 minuty na středním plameni.

Hotové lívance rozdělte do 3 talířů a podávejte

Poznámky

Tipy na servírování: Upečené lívance podávejte s medem a čerstvými borůvkami, rybízem nebo jiným drobným ovocem.

Dle chuti můžete použít na doslazení xylitol.