Variací na brownies existuje nespočet a spoustu z nich jste již určitě zkoušeli, ale slyšeli jste už také o jejich příbuzných s názvem blondies? Hádáte správně, rozdíl je pouze v tom, že do blondies se nepřidává čokoláda, to však nic nemění na tom, že chuť je stále skvělá. Vyzkoušejte třeba jejich ovesnou variantu.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Ovesné blondies
50 min
35 min
Snadné
20 porce
Recept
Výživové hodnoty
66 kcal
1g Bílkoviny
3g Tuky
8g Cukry
Suroviny
- 100 g ovesných vloček jemných
- 50 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 250 ml jablečné přesnídávky
- ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 3 lžíce agávového sirupu
- 2 lžíce kokosového oleje v tuhém stavu
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1× vejce
- 10 g neloupaných mandlí (nakrájet nahrubo)
- 5 g lískových ořechů (nakrájet nahrubo)
- sůl