Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Ovesné blondies

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Ovesné blondies

50 min 35 min Snadné 20 porce

Variací na brownies existuje nespočet a spoustu z nich jste již určitě zkoušeli, ale slyšeli jste už také o jejich příbuzných s názvem blondies? Hádáte správně, rozdíl je pouze v tom, že do blondies se nepřidává čokoláda, to však nic nemění na tom, že chuť je stále skvělá. Vyzkoušejte třeba jejich ovesnou variantu.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

66 kcal 1g Bílkoviny 3g Tuky 8g Cukry

Suroviny

ovesne-vlocky, spaldova-mouka, jablecna-presnidavka, kyprici-prasek-do-peciva, agavovy-sirup, kokosovy-olej, vanilkovy-extrakt, vejce, mandle, liskove-orechy, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 180–185 °C. Připravte si menší plech (20 cm × 30 cm) a vyložte ho pečicím papírem.

Ve větší míse smíchejte vločky, mouku, jablečnou přesnídávku, prášek do pečiva, agávový sirup, kokosový olej, vanilkový extrakt, vejce a sůl a vytvořte kompaktní těsto.

Těsto přelijte do připraveného plechu, posypte mandlemi a ořechy a pečte 30–35 minut na 180–185 °C.