Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Ovesná kaše s tofu chorizem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Ovesná kaše s tofu chorizem

14 min 4 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

424 kcal 24g Bílkoviny 16g Tuky 42g Cukry

Suroviny

voda, ovesne-vlocky, vejce, sul, pepr

Instrukce

V hrnci si přiveďte k varu 200 ml vody na vaření ovesných vloček.

Mezitím si na hrubém struhadle nastrouhejte tofu.

Až voda v hrnci začne vřít, nasypte do ní ovesné vločky, ztlumte plamen na střední stupeň a nechte vločky vařit 4 minuty.

Zatímco se vaří vločky, připravte si „chorizo“ z tofu: nejprve si na středním plameni nasucho rozpalte nepřilnavou pánev, přidejte na ni nastrouhané tofu a opékejte ho 1 minutu (nezapomeňte ho často míchat).

Poté tofu podlijte 100 ml vody a posypte ho uzenou paprikou, římským kmínem a oreganem, vše promíchejte a nechte vařit na středním plameni, dokud se z pánve neodpaří veškerá voda (potrvá to přibližně 2 minuty).

Mezitím si ještě stihnete připravit volské oko: nasucho si rozehřejte menší nepřilnavou pánev, rozklepněte do ní vejce, posypteho trochou soli a pepře a nechte opékat 2 minuty na středním plameni. Poté vypněte ohřev a hotové volské oko sundejte z pánve.

Na závěr si nachystejte dresink: do vyšší nádoby na mixování dejte bílý jogurt, nakrájenou kapii, mletou papriku, sůl a pepř a vše rozmixujte dohladka ponorným mixérem.

Uvařenou ovesnou kaši přemístěte do servírovací misky a přidejte k ní „tofu chorizo“ a volské oko.

Nakonec vše přelijte připraveným dresinkem a podávejte.

Poznámky

TIP: Hotový pokrm můžete ozdobit hrstí petrželové natě.

*Pravé chorizo je pikantní sušený salám vyrobený zpravidla

z vepřového masa a směsi koření – nejčastěji se jedná o uzenou

papriku a česnek. S chorizem se můžete setkat zejména ve

španělské, portugalské a mexické kuchyni.