Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Ovesná kaše s karamelizovaným banánem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Ovesná kaše s karamelizovaným banánem

25 min 15 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

339 kcal 11g Bílkoviny 5g Tuky 61g Cukry

Suroviny

ovesne-vlocky, chia-seminka, vanilkovy-extrakt, mleko, voda, banan, med

Instrukce

Do středně velkého hrnce nasypte vločky, přidejte chia semínka, 1 lžičku vanilkového extraktu, 200 ml mléka a 250 ml vody.

Vločkovou směs vařte 9–10 minut na středním plameni za občasného míchání. Jakmile kaše zhoustne, vypněte plamen, hrnec přiklopte pokličkou a kaši nechte 2–3 minuty dojít.

Mezitím na středním plameni rozpalte nepřilnavou pánev.

Banán oloupejte, podélně rozřízněte, přepulte a vložte do pánve (vzniknou tak 4 části). Banán pokapejte medem a opékejte 1–2 minuty na středním plameni, dokud nemá zlatavou barvu.

Hotovou ovesnou kaši rozdělte do 2 misek a každou porci podávejte s karamelizovaným banánem.

Poznámky

Místo na pánvi můžete karamelizovaný banán připravit v troubě. Pečte jej při 215–220 °C po dobu 8–9 minut.