Bábovka s ořechy a čokoládou je takovou chutnou klasikou, kterou si rádi dopřejeme k nedělní kávě. Co takhle si jí připravit trošku na zdravější způsob, a to s celozrnnou špaldovou moukou? Oproti běžné pšeničné mouce dodá tělu o mnoho více vitamínů, vlákniny a minerálů. Ochutnáte?

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Ořechová bábovka s čokoládou
80 min
60 min
Střední
25 porce
Recept
Výživové hodnoty
295 kcal
10g Bílkoviny
14g Tuky
30g Cukry
Suroviny
- 200 g hořké čokolády (80% kakaa)
- 900 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 100 g holandského kakaa
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 750 ml polotučného mléka
- 3× vejce
- 100 ml slunečnicového oleje
- 90 g medu
- 100 g vlašských ořechů
- 20 g másla (na vymazání formy)
- 60 g celozrnné špaldové mouky hladké (na vysypání formy)