Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Omeleta s tvarohem a uzeným lososem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Omeleta s tvarohem a uzeným lososem

21 min 11 min Snadné 3 porce

Nadýchaná omeleta je sama o sobě chuťovým zážitkem sama o sobě. Ta s tvarohem a uzeným lososem z ho povznese ještě o pár příček výše.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

533 kcal 33g Bílkoviny 21g Tuky 49g Cukry

Suroviny

cervena-cibule, jablecny-ocet, pazitka, vejce, mleko, olivovy-olej, tvaroh, uzeny-losos, redkvicky, kvaskovy-chleb, sul, pepr

Instrukce

Červenou cibuli nakrájejte na menší měsíčky, následně ji vložte do misky, zalijte jablečným octem, odložte stranou a nechte zatím marinovat. Poté si najemno nasekejte pažitku.

Nyní si v misce společně rozšlehejte vejce, mléko, sůl a pepř.

Poté si nachystejte 3 servírovací talíře a nepřilnavou pánev (Ø 25 cm) a z připravené vaječné směsi postupně upečte celkem 3 omelety: v pánvi vždy rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, poté do pánve pomocí naběračky nalijte ¹⁄₃ vaječné směsi (tedy přibližně 120 g) a opékejte 3 minuty na středním plameni.

Následně omeletu pomocí obracečky otočte a opékejte ještě 30 sekund.

Hotové omelety dávejte na připravené talíře.

Během pečení omelet si stranou v menší misce smíchejte tvaroh, nasekanou pažitku a sůl.

Upečené omelety pomažte pažitkovým tvarohem a poklaďte uzeným lososem a marinovanou cibulí.

Na závěr omelety posypte výhonky ředkvičky, ke každé porci přidejte 1 plátek kvasového chleba a podávejte.