Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Omeleta

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Omeleta

0 min 0 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

0 kcal 0g Bílkoviny 0g Tuky 0g Cukry

Suroviny

vejce, mleko, maslo, olivovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Vejce vyklepněte do menší misky, přidejte k nim mléko, sůl a pepř a celou směs důkladně vyšlehejte metličkou.

Nyní si nachystejte pánev (nejlépe nepřilnavou) a na středním plameni ji nasucho rozpalte.

Do rozpálené pánve dejte máslo a olivový olej, vyčkejte do rozpuštění másla, poté pánev uchopte za rukojeť a několikrát s ní zakružte, aby se směs másla a oleje rozprostřela po celé ploše pánve.

Následně do pánve nalijte vaječnou směs z misky a nechte ji zahřívat cca 15 sekund na středním plameni, aby lehce zatuhla. Poté ztlumte plamen na mírný stupeň, do jedné ruky si vezměte menší vařečku, druhou rukou opět uchopte pánev za rukojeť a začněte s mícháním: vařečkou ve vaječné směsi opisujte tvar osmičky a zároveň lehce pohybujte pánví střídavě dopředu a dozadu, aby se stále tekutá část směsi vlila do mezer vytvořených při míchání a dostala se tak na dno pánve. Tímto způsobem vznikající omeletu míchejte cca 1 minutu.

Jakmile je omeleta celistvá a na povrchu lesklá, mírně pánev nakloňte a pomocí vařečky omeletu přehněte napůl (případně ji srolujte do ruličky). Poté

vypněte ohřev a podávejte.