Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Olivové krekry

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Olivové krekry

50 min 20 min Snadné 35 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

53 kcal 2g Bílkoviny 3g Tuky 3g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, cerne-olivy, smetanovy-syr, voda, olivovy-olej, mozzarella, vejce, sul

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 210–215 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.

Do větší mísy vložte mouku, olivy, smetanový sýr, vodu, 2 lžíce olivového oleje, mozzarellu, žloutek a sůl a vypracujte tuhé kompaktní těsto.

Hotové těsto přesuňte na pracovní plochu a vyválejte na tloušťku 0,5 cm. Pomocí nože vykrajujte obdélníky o velikosti 2 cm × 3 cm a pokládejte je na připravený plech.

Jakmile bude těsto zpracované, potřete krekry zbylým olejem, vložte plech do trouby a pečte 18–20 minut na 210–215 °C, dokud krekry nebudou zlatavé.

Po upečení plech vytáhněte z trouby a krekry nechte ještě 20 minut na plechu vychladnout. Po uplynutí uvedeného času můžete podávat

Poznámky

Krekry můžete nakrájet na libovolné tvary nebo také použít vykrajovátka.