Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Okurkový salát s kedlubnou, ředkvičkami a kořeněnými pekany

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Okurkový salát s kedlubnou, ředkvičkami a kořeněnými pekany

13 min 3 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

275 kcal 7g Bílkoviny 23g Tuky 16g Cukry

Suroviny

okurka, redkvicky, kedlubna, mata

Instrukce

Nejdříve si připravte kořeněné pekany.

Vezměte si nepřilnavou pánev, vysypte na ni pekanové ořechy a za občasného míchání je opékejte 2 minuty na středním plameni. Až budou ořechy rozpálené, snižte plamen, přidejte na pánev limetkovou šťávu a kůru společně s pepřem a vše opékejte další 1 minutu. Poté pánev stáhněte z plotýnky.

Následně si připravte zálivku: vezměte menší misku a vyšlehejte v ní olivový olej, citronovou šťávu a med.

Nakonec si přichystejte zeleninu.

Okurku, ředkvičky i kedlubnu očistěte a nakrájejte na tenká kolečka.

Nakrájenou zeleninu rozdělte do 2 talířů, posypte kořeněnými pekany a lístky máty a podávejte s připravenou zálivkou.