Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Obrácený broskvový koláč s pistáciemi

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Obrácený broskvový koláč s pistáciemi

65 min 45 min Střední 12 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

137 kcal 4g Bílkoviny 4g Tuky 23g Cukry

Suroviny

maslo, kokosovy-cukr, broskve, spaldova-mouka, jedla-soda, kyprici-prasek, med, vejce, mleko, pistacie

Instrukce

Troubu předehřejte na 190 °C.

Připravte si koláčovou formu (Ø 28 cm),vymažte ji 5 g másla a vysypejte kokosovým cukrem.

Broskve vypeckujte, nakrájejte na měsíčky a řeznou stranou dolů je naskládejte na dno formy. Formu dejte zatím stranou.

Ve větší míse vyšlehejte med, zbylých 20 g másla a vejce. Přidejte mléko a za stálého míchání začněte do mísy postupně prosévat špaldovou mouku společně s jedlou sodou a práškem do pečiva.

Vytvořte kompaktní polotekuté těsto, které následně nalijte do formy přímo na broskve. S formou zatřeste, aby se těsto dostalo až na dno, a formu

dejte do předehřáté trouby.

Koláč pečte 40–45 minut při 180–190 °C.

Po uvedené době vyndejte formu z trouby a nechte ji vychladnout na mřížce. Na formu pak položte talíř o větším průměru, než má forma,talíř i s formou obraťte a formu opatrně odstraňte.

Koláč posypejte nasekanými pistáciemi, rozkrojte na 12 dílků a podávejte.

Poznámky

TIP testérů: Testérka Renata koláč podávala s vyšlehanou ricottou, zakysanou smetanou a vanilkovým extraktem.